fbpx
13.8 C
New York City
luni, aprilie 22, 2024

Care este cel mai bun algoritm de căutare de șiruri?

Rezultate: Algoritmul Boyer-Moore-Horspool obține cele mai bune rezultate generale atunci când este utilizat cu texte medicale. Acest algoritm funcționează de obicei de cel puțin două ori mai repede decât ceilalți algoritmi testați. Concluzie: Performanța în timp a potrivirii exacte a modelului de șiruri poate fi mult îmbunătățită dacă este utilizat un algoritm eficient.

La fel, Care este cel mai rapid algoritm de potrivire a șirurilor?
Algoritmul de căutare de șiruri Aho-Corasick găsește simultan toate aparițiile mai multor modele într-o singură trecere prin text. Pe de altă parte, algoritmul Boyer-Moore este înțeles ca fiind cel mai rapid algoritm pentru un singur model.

În mod similar, Care este mai bun Rabin-Karp sau KMP?
Rabin-Karp este mai ușor de implementat dacă presupunem că o coliziune nu va avea loc niciodată, dar dacă problema pe care o aveți este un șir tipic de căutare, KMP va fi mai stabil indiferent de intrarea pe care o aveți. Cu toate acestea, Rabin-Karp are multe alte aplicații, unde KMP nu este o opțiune.

Întrebări frecvente:

Este Boyer-Moore mai bun decât KMP?

Dar, Boyer Moore poate fi mult mai rapid decât KMP, dar numai pe anumite intrări care permit să fie sărite multe caractere (similar cu exemplul din punctul 2). Deci poate fi mai rapid sau mai lent decât KMP, în funcție de intrarea dată, în timp ce KMP este perfect de încredere la O(m+n).

Este Rabin-Karp mai rapid decât KMP?

Eficiența cu potriviri multiple în cel mai rău caz favorizează KMP.

În mod similar, Rabin-Karp este lent în cazul în care doriți să găsiți toate potrivirile unui șir de model în cazul în care acel model apare de un număr mare de ori.

Care este mai rapid KMP sau Rabin-Karp?

În caz contrar, ambii sunt algoritmi de timp liniari, deci doar factorii constanți contează. În KMP, s-ar putea să suferiți unele erori de cache și predicții greșite de ramuri (mai ales cu modele lungi). În RK trebuie să faceți o operație modulo costisitoare. Dar de cele mai multe ori KMP este mai rapid.

De ce este Kmive mai bun decât naiv?

Cel mai rău caz de complexitate a algoritmului Naive este O(m(n-m+1)). Complexitatea temporală a algoritmului KMP este O(n) în cel mai rău caz. Algoritmul de căutare a modelelor naive nu funcționează bine în cazurile în care vedem multe caractere care se potrivesc urmate de un caracter care nu se potrivește.

Ce este algoritmul Z?

Algoritmul Z este un algoritm pentru căutarea unui model dat într-un șir. Este un algoritm eficient deoarece are complexitate liniară în timp. Are o complexitate de timp de O(m+n), unde m este lungimea șirului și n este lungimea modelului care trebuie căutat.

Ce este D Rabin-Karp?

# Algoritmul Rabin-Karp în python d = 10 def search(pattern, text, q): m = len(pattern) n = len(text) p = 0 t = 0 h = 1 i = 0 j = 0 for i in range(m-1): h = (h*d) % q # Calculați valoarea hash pentru model și text pentru i în interval(m): p = (d*p + ord(pattern[i])) % qt = (d*t + ord(text[i])) % q # Găsiți potrivirea pentru i în…

Care este cea mai eficientă alegere a algoritmului de potrivire a șirurilor?

Algoritmul Boyer-Moore ( ) este considerat cel mai eficient algoritm de potrivire a șirurilor pentru limbajul natural.

Care dintre următorii algoritmi software de căutare a textului este cel mai rapid?

9.2 Algoritmi de căutare a textului software

Dintre toți algoritmii, Boyer-Moore a fost cel mai rapid, necesitând cel mult O(n + m) comparații (Smit-82) unde n este numărul de caractere căutate și rn este dimensiunea șirului de căutare.

Câți algoritmi de potrivire a șirurilor există?

Algoritmi de potrivire exactă a șirurilor:

Acestea sunt clasificate în continuare în patru categorii: Algoritmi bazați pe compararea caracterelor: Algoritm naiv: Glisează modelul peste text unul câte unul și verifică dacă există o potrivire. Dacă se găsește o potrivire, glisați din nou cu 1 pentru a verifica potrivirile ulterioare.

Ce este căutarea de șiruri?

Căutare șiruri

Un șir de căutare este o combinație de cuvinte cheie, simboluri de trunchiere și operatori booleeni pe care îi introduceți în caseta de căutare a unei baze de date de bibliotecă sau a unui motor de căutare. Exemplu: educat* AND student* oferă rezultate care includ „educație, educator, educator” și „elev, elevi”.

Ce este algoritmul de căutare a șirurilor Boyer Moore și complexitatea sa în timp?

Complexitate. În cel mai rău caz, performanța algoritmului Boyer-Moore-Horspool este O(mn), unde m este lungimea subșirului și n este lungimea șirului. Timpul mediu este O(n).

De ce Q trebuie să fie un număr prim în algoritmul Rabin-Karp A pentru a reduce apariția hit-urilor false B pentru a reduce complexitatea C la calcule rapide D Niciuna dintre cele de mai sus?

Explicație: Modulul q este de obicei ales ca număr prim care este suficient de mare pentru a reduce complexitatea atunci când p este foarte mare.

Este întrebat algoritmul Rabin-Karp în interviu?

Nu este. Una dintre întrebările preferate ale interviului este să căutați șirul „ac” în șirul „car de fân”. Funcția strstr() din C sau string::substr() C++ rulează în complexitatea O(N * M), deoarece folosesc căutarea naivă. Motivul cel mai probabil pentru a alege o căutare simplă față de ceva de genul KMP este acela de a evita necesitatea de stocare suplimentară.

Cum se compară șirurile atunci când se caută folosind orice algoritm de căutare?

Întregul model este verificat pentru comparație de fiecare dată. … Deoarece acest algoritm nu ia în considerare modalități eficiente de a schimba poziția sau de a căuta șirul, complexitatea de timp a acestui algoritm este O(mn). Numărul de comparații efectuate va fi m ∗ (n – m + 1).

    Related Articles

    [td_block_social_counter facebook="transilvaniasellingmachine" youtube="channel/UCUzmj_H4lcIxolKd5_r-Now" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="URMĂREȘTE-NE" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333" manual_count_facebook="4173" manual_count_youtube="2421" instagram="transilvaniasellingmachine" manual_count_instagram="1347"]

    ARTICOLE POPULARE