fbpx
12 C
New York City
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Ce cauți în Wikipedia?

Wikipedia folosește un motor de căutare puternic, cu o casetă de căutare pe fiecare pagină. Caseta de căutare va naviga direct la un nume de pagină dat după o potrivire exactă. … Căutarea poate filtra, de asemenea, rezultatele după numele șabloanelor utilizate, apartenența la categorii sau paginile care leagă la o anumită pagină.

  În mod similar, Cum găsesc pe cineva pe Wikipedia? În partea stângă a ecranului există o casetă de căutare cu două butoane sub ea etichetate „Go” și „Search”. Pune cuvântul cheie în caseta de căutare. Go – (sau Enter pe tastatură) vă va duce la articol, dacă acesta există. Căutare – va căuta textul tuturor paginilor de pe wiki (cu unele restricții, vezi mai jos).

  Pe lângă asta, Este Wikipedia cel mai popular wiki? Proiectul de enciclopedie online, Wikipedia, este cel mai popular site bazat pe wiki și este unul dintre cele mai vizualizate site-uri din lume, fiind clasat în primele douăzeci din 2007.

  Întrebări frecvente:

  Sunt toate articolele Wikipedia conectate?

  În cadrul Wikipedia, răspunsul surprinzător este da: aproape toate căile duc la Filosofie. … Urmând primul link din fiecare articol, construim algoritmic o rețea direcționată din toate cele 4,7 milioane de articole: Prima rețea de legătură a Wikipedia.

   Care este cel mai complicat articol Wikipedia?

   Istoria Poloniei (1945-1989)

   Povestea Poloniei de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial până la căderea Cortinei de Fier este una lungă și complexă, așa că nu este surprinzător că are o pagină Wikipedia atât de mamut. Articolul are 17.266 de cuvinte și a apărut pentru prima dată în 2005.

   Ce face Wikipedia unică?

   Wikipedia, având colaboratori din multe zone ale lumii, oferă cititorilor săi o „viziune asupra lumii” care nu ar putea fi oferită doar de câțiva colaboratori dintr-o regiune limitată. Acest lucru servește și la eliminarea părtinirii culturale din articole. Pentru a folosi o metaforă extinsă, Wikipedia este un pământ foarte fertil pentru cunoaștere.

   De ce unii oameni celebri nu au o pagină Wikipedia?

   Cel mai probabil pentru că nimeni nu a decis să creeze o pagină pe ele. Wikipedia este un proiect de voluntariat și, în loc să aibă un set specificat de articole care ar trebui create, oamenii decid singuri ce vor să creeze sau să îmbunătățească, ceea ce tinde să conducă și la o acoperire completă, dar numai în timp.

   Care este cel mai vechi Wiki?

   Se crede că primele editări făcute vreodată pe Wikipedia sunt editări de testare de către Țara Galilor, cu toate acestea, cel mai vechi articol încă păstrat este (după cum este documentat în Wikipedia:Cele mai vechi articole ale Wikipedia) articolul UuU, creat de utilizatorul Eiffel.demon.co.uk pe 16. ianuarie 2001, la 21:08 UTC.

   CINE actualizează Wikipedia atât de repede?

   Aceasta înseamnă că toți membrii Wikipedia pot edita un articol. Ca rezultat, se actualizează foarte repede, deoarece aproximativ 31.656.945 de utilizatori care se află pe versiunea în limba engleză a Wikipedia pot actualiza un articol dacă are nevoie de actualizare.

   Related Articles

   [td_block_social_counter facebook="transilvaniasellingmachine" youtube="channel/UCUzmj_H4lcIxolKd5_r-Now" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="URMĂREȘTE-NE" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333" manual_count_facebook="4173" manual_count_youtube="2421" instagram="transilvaniasellingmachine" manual_count_instagram="1347"]

   ARTICOLE POPULARE