fbpx
14.6 C
New York City
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Ce este phishingul motorului de căutare?

Phishingul în motoarele de căutare are loc prin intermediul motoarelor de căutare online a site-urilor web. Aici, persoana poate întâlni oferte sau mesaje care atrage persoana să viziteze site-ul web. Procesul de căutare poate fi legitim, dar site-ul web este de fapt fals și există doar pentru a fura informațiile personale ale persoanei.

De asemenea a fost întrebat, Ce este explicația phishing-ului cu un exemplu? Phishingul este un tip de atac de inginerie socială folosit adesea pentru a fura datele utilizatorilor, inclusiv acreditările de conectare și numerele cărților de credit. Apare atunci când un atacator, prefăcându-se ca o entitate de încredere, păcălește o victimă pentru a deschide un e-mail, un mesaj instantaneu sau un mesaj text.

Având în vedere acest lucru, De ce este phishing-ul o problemă? Linkurile rău intenționate vor duce la un site web care fură adesea acreditările de conectare sau informații financiare, cum ar fi numerele de card de credit. Atașamentele de la e-mailurile de phishing pot conține programe malware care, odată deschise, pot lăsa ușa deschisă atacatorului pentru a realiza un comportament rău intenționat de pe computerul utilizatorului.

Întrebări frecvente:

Care dintre acestea este un exemplu de phishing?

Phishing-ul are loc atunci când o victimă răspunde la un e-mail fraudulos care necesită acțiuni urgente. Exemple de acțiuni solicitate într-un e-mail de phishing includ: clic pe un atașament. Activarea macrocomenzilor în documentul Word.

Ce se întâmplă când primești phishing?

Apare atunci când un atacator se preface ca o entitate de încredere pentru a păcăli o victimă să deschidă un mesaj și să facă clic pe un link. Odată ce linkul a direcționat victima către un site web fraudulos, victima este apoi păcălită să-și introducă datele de conectare sau informațiile financiare, care sunt transmise hackerului.

Cine este vizat de phishing?

Potrivit unui sondaj Cloudmark, directorii executivi sunt adesea vizați de tentativele de phishing: 27% din cei 300 de respondenți au spus că directorii lor au fost vizați. În comparație, atacurile CFO au reprezentat 17% din incidente. Directorii au fost unul dintre cele mai vizate grupuri de ani de zile.

Ce este un phishing prin e-mail?

Phishing-ul este atunci când atacatorii trimit e-mailuri rău intenționate menite să păcălească oamenii să cadă în înșelătorie. Intenția este adesea de a determina utilizatorii să dezvăluie informații financiare, acreditări ale sistemului sau alte date sensibile.

Ce conține un e-mail de phishing?

Solicitările de informații personale, salutările generice sau lipsa de salutări, greșelile de ortografie, adresele de e-mail „de la” neoficiale, paginile web necunoscute și hyperlinkurile înșelătoare sunt cei mai obișnuiți indicatori ai unui atac de tip phishing.

Cum afectează phishing-ul un computer?

Din ce în ce mai mult, e-mailurile de „phishing” fac mai mult decât să uzurpare identitatea unei bănci în efortul de a fura informațiile consumatorilor. Hoții pot trimite un mesaj de e-mail spam, un mesaj instantaneu sau un mesaj pop-up care infectează computerul consumatorului cu programe spyware sau ransomware și oferă hoțului controlul asupra acestora.

Este phishing-ul ilegal?

„În majoritatea cazurilor, acțiunea de a trimite un singur mesaj de phishing nu este, în sine, interzis în mod explicit de legea penală federală”, spune Steinberg. „Cu toate acestea, există mai multe legi penale care se aplică în aproape toate cazurile de phishing, fie că este comis pentru a fura bani, date sau identități”.

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="transilvaniasellingmachine" youtube="channel/UCUzmj_H4lcIxolKd5_r-Now" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="URMĂREȘTE-NE" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333" manual_count_facebook="4173" manual_count_youtube="2421" instagram="transilvaniasellingmachine" manual_count_instagram="1347"]

ARTICOLE POPULARE