fbpx
18.8 C
New York City
luni, septembrie 26, 2022

Ce este scorul Elasticsearch?

În general, scorul în Elasticsearch este un proces de determinare a relevanței documentelor preluate pe baza interogărilor utilizatorilor, a frecvenței termenilor și a altor parametri importanți. Scorul se realizează folosind formule matematice nuanțate care atribuie ponderi diferite termenilor interogării utilizatorului.

Având în vedere acest lucru, Cum calculează Elasticsearch scorul?
Cum sunt clasate documentele în Elasticsearch. … Înainte de a nota documentele, Elasticsearch reduce mai întâi setul de documente candidate prin aplicarea unui test boolean care include doar documente care se potrivesc cu interogarea. Se calculează apoi un scor pentru fiecare document din acest set, iar acest scor determină modul în care sunt ordonate documentele.

  Având în vedere acest lucru, Ce este scorul maxim Elasticsearch?
  Ideea este destul de simplă: spuneți că doriți să colectați primele 10 potriviri, că scorul maxim pentru termenul „elasticsearch” este 3,0, iar scorul maxim pentru termenul „kibana” este 5,0.

  Întrebări frecvente:

  Cum cresc scorul Elasticsearch?

  Spune „stare” este un alt câmp care poate avea valoare (Disponibil, în curs, închis). Deci, documentele care au aceeași dată de aplicare ar trebui să aibă _score în funcție de stare. Disponibil ar trebui să aibă mai mult scor, În curs un mai puțin, Închis, cel puțin.

  Ce este minim ar trebui să se potrivească cu Elasticsearch?

  Ar trebui să se potrivească minim

  Indică faptul că numărul total de clauze opționale, minus acest număr, ar trebui să fie obligatoriu. Indică faptul că acest procent din numărul total de clauze opționale sunt necesare. Numărul calculat din procent este rotunjit în jos și utilizat ca minim.

  Ce este scorul de învățare automată?

  În învățarea automată, scoring este procesul de aplicare a unui model algoritmic construit dintr-un set de date istoric la un nou set de date pentru a descoperi perspective practice care vor ajuta la rezolvarea unei probleme de afaceri. Dezvoltarea modelului este în general un proces în două etape.

  Ce este Elasticsearch boost?

  Returnează documente care se potrivesc cu o interogare pozitivă, reducând în același timp scorul de relevanță al documentelor care se potrivesc și cu o interogare negativă. Puteți folosi interogarea de stimulare pentru a retrograda anumite documente fără a le exclude din rezultatele căutării.

  Ce este Score_mode în Elasticsearch?

  Funcția_score vă permite să modificați scorul documentelor care sunt preluate de o interogare. … Dacă greutatea este dată fără nicio altă declarație de funcție, greutatea acționează ca o funcție care returnează pur și simplu greutatea . În cazul în care score_mode este setat la medie, scorurile individuale vor fi combinate printr-o medie ponderată.

   Ce este Elasticsearch și cum funcționează?

   Elasticsearch este un motor de căutare și analiză distribuit, open-source, construit pe Apache Lucene și dezvoltat în Java. … Elasticsearch vă permite să stocați, să căutați și să analizați volume uriașe de date rapid și aproape în timp real și să oferiți răspunsuri în milisecunde.

    Ce este scriptul Elasticsearch?

    Scriptingedit

    Cu ajutorul scripturilor, puteți evalua expresii personalizate în Elasticsearch. De exemplu, puteți utiliza un script pentru a returna o valoare calculată ca câmp sau pentru a evalua un scor personalizat pentru o interogare. Limbajul de scripting implicit este Painless. Sunt disponibile pluginuri de limba suplimentare pentru a rula scripturi scrise în alte limbi.

    Cum scrieți o interogare imbricată în Elasticsearch?

    Puteți efectua o interogare imbricată în Elasticsearch utilizând parametrul imbricat. O interogare imbricată va căuta obiectele câmp imbricate și va returna părintele rădăcină al documentului dacă există un obiect care se potrivește.

    Care este structura corectă a unei clauze de interogare în Elasticsearch?

    Clauze de interogare a frunzelor – Aceste clauze sunt potrivire, termen sau interval, care caută o anumită valoare într-un anumit câmp. Clauze de interogare compuse – Aceste interogări sunt o combinație de clauze de interogare pe frunze și alte interogări compuse pentru a extrage informațiile dorite.

    Nu ar trebui să Elasticsearch?

    Utilizarea must_not îi spune Elasticsearch că potrivirile documentelor nu pot include niciuna dintre interogările care se încadrează în clauza must_not. should – Ar fi ideal ca documentele de potrivire să includă toate interogările din clauza should, dar nu trebuie să fie incluse. Scorul este folosit pentru a clasifica meciurile.

    Elasticsearch folosește BM25?

    În Elasticsearch 5.0, am trecut la Okapi BM25 ca algoritm de similaritate implicit, care este ceea ce este folosit pentru a nota rezultatele în legătură cu o interogare.

    Ce este Elasticsearch slop?

    Valoarea slop de 1 permite oricărui cuvânt suplimentar care apare împreună cu „1 Gallon Milk” să apară în rezultatele căutării. … Căutarea expresiei utilizată cu o valoare a slopului de 2 returnează rezultate suplimentare.

     Ce este Minimum_should_match?

     minimum_should_match parameteredit

     • Indică faptul că numărul total de clauze opționale, minus acest număr, ar trebui să fie obligatoriu. Numărul calculat din procent este rotunjit în jos și utilizat ca minim. Procent negativ. -25% Indică faptul că acest procent din numărul total de clauze opționale poate lipsi.

     Ce sunt termenii în Elasticsearch?

     Căutarea termenilor preia valorile câmpului unui document existent. Elasticsearch folosește apoi acele valori ca termeni de căutare. Acest lucru poate fi util atunci când căutați un set mare de termeni. Pentru a rula o căutare a termenilor, _source a câmpului trebuie să fie activată. Nu puteți utiliza căutarea în mai multe clustere pentru a rula o căutare a termenilor pe un index la distanță.

     Ar trebui termenii Elasticsearch?

     must înseamnă: Clauze care trebuie să se potrivească pentru ca documentul să fie inclus. ar trebui să însemne: Dacă aceste clauze se potrivesc, ele măresc _scorul ; altfel, nu au niciun efect. Sunt folosite pur și simplu pentru a rafina scorul de relevanță pentru fiecare document.

     Related Articles

     URMĂREȘTE-NE

     4,173FaniÎmi place
     1,347CititoriConectați-vă
     2,421AbonațiAbonați-vă

     ARTICOLE POPULARE