fbpx
12.4 C
New York City
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Unde folosim?

„La” este folosit atunci când vă aflați în partea de sus, de jos sau la capătul ceva; la o anumită adresă; într-o locație generală; iar la un moment dat.

În ceea ce privește acest, Unde folosim at într-o propoziție?
Pentru momentele cele mai specifice și pentru sărbători fără cuvântul „zi”, folosim la. Asta înseamnă că vei auzi „Ne întâlnim la miezul nopții” sau „Florile înfloresc la Paște”. Când vorbitorii de engleză se referă la un loc, folosim în pentru locurile cele mai mari sau cele mai generale.

De asemenea întrebarea este, La ce folosește la?
At este o prepoziție. Folosim at pentru a ne referi la timp sau loc. Îl folosim și pentru a ne referi la activități.

Întrebări frecvente:

Unde locuiești în sau la?

„Este corect să trăiești într-un sat mic”. Când vă referiți la o zonă mare, se folosește „în”. Și dacă două locuri trebuie folosite într-o propoziție și aria unuia este mai mică decât celălalt, folosim „la” înaintea celui mai mic și „în” înaintea celui mai mare.

Va avea loc la sau în?

Puteți folosi oricare. „la stadionul de sport” este corect și probabil mai frecvent. „în stadionul de sport” este mai specific, sugerează „în interiorul” stadionului, spre deosebire de „în afara” stadionului, dar este și corect pentru a ne spune unde va avea loc concertul.

Ești la școală sau la școală?

De fapt, folosim atât „în școală”, cât și „la școală”, pentru situații ușor diferite. La școală înseamnă că persoana se află literalmente, fizic, în interiorul școlii. „Este la școală. … În școală înseamnă că persoana studiază în general, dar nu neapărat în clădirea școlii în acel moment.

  Putem folosi înainte de numele orașului?

  „În” pentru locație. A decide ce cuvânt ar trebui să folosești se reduce la întrebarea unde. „La” este folosit atunci când vă aflați în partea de sus, de jos sau la capătul ceva; la o anumită adresă; într-o locație generală; iar la un moment dat. „În” este folosit într-un spațiu, vehicul mic, apă, cartier, oraș și țară.

  Cum folosești la timp?

  Pentru a folosi „la” în raport cu ora ceasului, folosiți pur și simplu cuvântul urmat de oră. De exemplu: „Trenul ei sosește la ora 8”. „Am luat prânzul la 11:30.”

  Ești la birou sau la birou?

  Ambele sunt corecte, în funcție de sensul tău. „La” se referă la un loc, așa că dacă vrei să spui că vei lucra la birou în loc să lucrezi acasă, atunci folosește „la”. Dar dacă vrei să spui că vei lucra la birou în loc să lucrezi la cantina de la parter, atunci folosește „în” pentru a indica camera în care te vei afla.

  Ești într-un oraș sau într-un oraș?

  De obicei spunem în oraș sau în oraș atunci când ne referim la noi înșine că suntem într-un loc mare deschis, de exemplu, ajungem în San Francisco, sau sunt în NYC. Spunem la școală sau acasă. Totuși, văd și oamenii folosesc „at” mai ales în actele legale.

  Unde esti corect din punct de vedere gramatical?

  „Unde esti?” este corect. Unii oameni folosesc expresia argou „Unde ești?” Dacă cineva a spus „Unde ești?” ar fi probabil și ei conștienți că este de fapt greșit, deoarece nu există verb în propoziție.

  Care este diferența dintre on și at?

  Pe și la sunt două prepoziții care pot indica locația și ora. Cu toate acestea, în general, la se referă la un timp și un loc mai specific. Când se referă la oră, on este folosit pentru a vorbi despre zile și date, în timp ce at este folosit pentru a vorbi despre anumite ore. Aceasta este diferența cheie între on și at.

  Va fi ținut la sens?

  Cuvântul este, totuși, folosit idiomatic pentru a însemna aproximativ „a avea loc sau a avea loc”. Într-o propoziție, cuvântul poate fi folosit fie formal, fie informal. Alte utilizări idiomatice ale cuvântului ar include, de exemplu, „Stai acolo, prietene, nu este încă nouă”.

  Când pot folosi în sau pe?

  ÎN Utilizați în când ceva este situat în interiorul unui spațiu definit. Poate fi un spațiu plat, ca o curte, sau un spațiu tridimensional, cum ar fi o cutie, o casă sau o mașină. Spațiul nu trebuie să fie închis pe toate părțile („Există apă ÎN pahar”). ON A se folosi atunci când ceva atinge suprafața a ceva.

  Putem folosi înainte de școală?

  De fapt folosim atât la școală, cât și la școală, pentru situații puțin diferite. La școală înseamnă că persoana se află literalmente, fizic, în interiorul școlii. … În școală înseamnă că persoana studiază în general (de obicei la facultate sau la universitate), dar nu neapărat în clădirea școlii în acel moment.

   Înveți în sau la?

   Prepozitia corecta este la! De exemplu, ați spune: „Învățăm la Universitatea Harvard”. Alte exemple corecte folosind această prepoziție includ: Studiez pentru un doctorat la universitate.

   A fost la sau la școală?

   Dacă spui că cineva este „la școală”, spui că corpul lui este fizic în școală. Deci, pe scurt, „în școală” implică referirea la a fi elev (și poate fi folosit pentru a indica un spațiu fizic), în timp ce „la școală” se referă doar la un spațiu fizic.

   Folosim în sau la pentru sat?

   O modalitate bună de a înțelege este să înlocuiți sau să adăugați numele real al satului în propoziție. Și pentru a face o regulă generală, aș spune că dacă vorbiți de comunitate în sine, atunci este „în” sat. Dacă vorbești despre un loc, atunci ar fi „la” sat.

   Related Articles

   [td_block_social_counter facebook="transilvaniasellingmachine" youtube="channel/UCUzmj_H4lcIxolKd5_r-Now" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="URMĂREȘTE-NE" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333" manual_count_facebook="4173" manual_count_youtube="2421" instagram="transilvaniasellingmachine" manual_count_instagram="1347"]

   ARTICOLE POPULARE