fbpx
15.1 C
New York City
miercuri, martie 22, 2023

Ce este marginea și umplutura în design web?

Umplutura este spațiul dintre elementul web (text, imagine, butoane, etc…) și chenarul acelui element, în timp ce Margin este spațiul din afara graniței acelui element.

În plus, Ce este marginea și umplutura? Marja. Captuseala. Marja se spune că este spațiul exterior al unui element, adică marginea este spațiul din afara graniței elementului. Se spune că umplutura este spațiul interior al unui element, adică căptușeala este spațiul din interiorul marginii elementului.

Ținând cont de acest lucru, Ce este padding în web design? Căptușeala este spațiul care se află în interiorul elementului dintre element și chenar. Umplutura parcurge toate cele patru laturi ale conținutului și puteți viza și modifica umplutura pentru fiecare parte (la fel ca o marjă).

Au fost găsite următoarele răspunsuri care sunt relevante pentru întrebarea dvs.:

Cum diferă marginea și umplutura în designul web CSS?

În CSS, o marjă este spațiul din jurul chenarului unui element, în timp ce padding este spațiul dintre chenarul unui element și conținutul elementului. Cu alte cuvinte, proprietatea margine controlează spațiul din afara unui element, iar proprietatea padding controlează spațiul din interiorul unui element.

La ce folosește marginea și padding-ul în CSS?

Marja este folosită pentru a crea spațiu în jurul elementelor, iar umplutura este folosită pentru a crea spațiu în jurul elementelor din interiorul chenarului.

Ce este umplutura, da un exemplu?

Padding este un termen folosit pentru a descrie procesul de completare a unui câmp cu caractere de pad. De exemplu, dacă un câmp de nume necesita zece caractere și numele dvs. a fost „Bob” (3 caractere), câmpul ar fi „Bob0000000”, unde 0-urile sunt caracterele de completare.

Ce este umplutura?

Zona de umplutură a unui element este spațiul dintre conținutul său și marginea acestuia. Notă: umplutura creează spațiu suplimentar în cadrul unui element. În schimb, marginea creează spațiu suplimentar în jurul unui element.

Când ar trebui să folosesc margine sau umplutură?

Având în vedere acest lucru, o regulă de bază este să folosiți marginea atunci când doriți să distanțați un element în relație cu alte elemente de pe perete și umplutura atunci când ajustați aspectul elementului în sine. Marja nu va schimba dimensiunea elementului, dar umplutura va face elementul mai mare1.

Ce sunt imaginile captusite?

Suplimentarea imaginii introduce noi pixeli în jurul marginilor unei imagini. Chenarul oferă spațiu pentru adnotări sau acționează ca limită atunci când se utilizează tehnici avansate de filtrare. Acest exercițiu adaugă un chenar de 10 pixeli în stânga, dreapta și jos a imaginii și un chenar de 30 de pixeli în partea de sus, permițând spațiu pentru adnotare.

Ce este marginea în HTML?

Proprietatea margine setează sau returnează marjele unui element. Această proprietate poate lua de la una la patru valori: o valoare, cum ar fi: div {margin: 50px} – toate cele patru margini vor avea 50px. Două valori, cum ar fi: div {margin: 50px 10px} – marginile de sus și de jos vor fi de 50px, marginile din stânga și din dreapta vor fi de 10px.

Care este diferența dintre umplutură și spațiere?

Este după cum urmează: Umplutura celulară este utilizată pentru a seta spațiu suplimentar care este folosit pentru a separa pereții celulelor de conținutul lor. Dar, în contrast, distanța dintre celule este folosită pentru a seta spațiul dintre celule. Cellpadding este cantitatea de spațiu dintre marginile exterioare ale celulei tabelului și conținutul celulei.

Unde este folosit JavaScript?

JavaScript este folosit în mod obișnuit pentru a crea pagini web. Ne permite să adăugăm un comportament dinamic paginii web și să adăugăm efecte speciale paginii web. Pe site-uri web, este utilizat în principal în scopuri de validare. JavaScript ne ajută să executăm acțiuni complexe și, de asemenea, permite interacțiunea site-urilor web cu vizitatorii.

Ce este indexul Z în CSS?

Z Index ( z-index ) este o proprietate CSS care definește ordinea elementelor HTML care se suprapun. Elementele cu un indice mai mare vor fi plasate deasupra elementelor cu un indice mai mic. Notă: indicele Z funcționează numai pe elementele poziționate (poziție:absolut, poziție:relativă sau poziție:fixă).

Ce este JavaScript în HTML?

JavaScript este un limbaj de programare bazat pe text, folosit atât pe partea client, cât și pe partea serverului, care vă permite să faceți pagini web interactive. În cazul în care HTML și CSS sunt limbi care conferă structură și stil paginilor web, JavaScript oferă paginilor web elemente interactive care implică un utilizator.

Ce este umplutura de sus și de jos?

Proprietățile de umplutură CSS sunt folosite pentru a genera spațiu în jurul conținutului unui element, în interiorul oricăror margini definite. Cu CSS, aveți control deplin asupra umpluturii. Există proprietăți pentru setarea căptușelii pentru fiecare parte a unui element (sus, dreapta, jos și stânga).

Related Articles

URMĂREȘTE-NE

4,173FaniÎmi place
1,347CititoriConectați-vă
2,421AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE POPULARE