Cercetătorii au descoperit că cei care au avut mai multă experiență cu Google au avut o activitate sporită în mai multe părți ale creierului, în special în cortexul prefrontal. Aceasta este partea creierului tău care este sediul conștiinței, pe care o folosești pentru a lua decizii.
De asemenea oamenii întreabă, De ce Google nu ne face proști? În sondajul său asupra 895 de experți publicat în urmă cu câteva zile, 76% au fost de acord cu această afirmație: „Până în 2020, utilizarea internetului de către oameni a îmbunătățit inteligența umană; pe măsură ce oamenilor li se permite acces fără precedent la mai multe informații, devin mai inteligenți și fac alegeri mai bune. …
În ceea ce privește acest lucru, Este Google Making Us Stupid răspuns? Nu, Google nu ne face proști. Ceea ce fac Google și Web-ul ne ajută să ne revendicăm moștenirea umană de învățare printr-un schimb rapid de idei într-un cadru social. Google ne face, într-adevăr, mai inteligenți pe măsură ce redescoperim noi modalități de a învăța.
Întrebări frecvente:
Youtube te face mai prost?
De asemenea, conținutul videoclipurilor contează, dacă vizionați ceva care vă încordează mintea, atunci cu siguranță vă va amorți mintea, iar dacă vizionați ceva bun ca ceva care vă face să râdeți, atunci nu este chiar atât de rău. NU, nimic nu te va face prost.
Internetul ne face mai deștepți?
„Trei din patru experți au spus că folosirea noastră a internetului îmbunătățește și sporește inteligența umană, iar două treimi au spus că utilizarea internetului a îmbunătățit citirea, scrierea și redarea cunoștințelor”, a spus co-autorul studiului, Janna Anderson, director al studiului. Imaginarea Centrului de Internet.
Internetul ne face mai deștepți sau mai proști?
Rezumat: Nu există dovezi științifice care să arate că smartphone-urile și tehnologia digitală dăunează abilităților noastre cognitive biologice, potrivit unor noi cercetări.
Cum îți schimbă internetul creierul?
Deoarece folosirea internetului implică adesea capacitatea noastră de a face mai multe sarcini între diferite setări – și cumva ne antrenează creierul să-și schimbe rapid atenția către fluxul de ferestre pop-up, solicitări și notificări – acest lucru poate, de fapt, să interfereze cu capacitatea noastră de a menține concentrați-vă pe o anumită sarcină cognitivă timp îndelungat.
Poate creierul tău să devină leneș?
Cei care nu se angajează în activități mentale complexe de-a lungul vieții au o contracție de două ori mai mare într-o parte cheie a creierului la bătrânețe, potrivit cercetătorilor de la UNSW.
De ce tehnologia nu ne face leneși?
Progresele tehnologice nu ne fac leneși și necesită o utilizare mai mică a creierului. … Și, deoarece tehnologia avansează în mod constant, avem nevoie de educație continuă pentru a ne menține cunoștințele la un nivel care este suficient pentru a valorifica în mod corespunzător aceste progrese pentru a ne ușura viața (și munca).
Rețelele sociale ne fac leneși?
Rețelele sociale sunt pur și simplu un instrument pe care îl folosim pentru a comunica cu ceilalți. Ai putea spune că social media se corelează cu lenea oamenilor. Rețelele sociale ar putea fi un factor care contribuie la lipsa de concentrare a cuiva și, cu siguranță, are o influență majoră asupra societății. Cu toate acestea, rețelele sociale nu provoacă lene.
Există un telefon fără Google?
Cu toate acestea, există o companie care oferă dispozitive Android fără Google, iar aceste smartphone-uri sunt acum disponibile clienților din SUA. După cum raportează Liliputing, Fundația /e/ oferă smartphone-uri recondiționate care rulează Android, dar „deGoogled” din 2019.
Școala te face mai prost?
Nu. O școală care este ineficientă nu creează elevi „proști”. Creează plictiseală și anxietăți inutile pentru scoruri, note și teste. Școala oferă niște oportunități sociale grozave și asta este incredibil de important.