fbpx
5.6 C
New York City
marți, februarie 27, 2024

Este 5 săptămâni prea devreme pentru a spune familiei?

În timp ce multe femei știu că sunt însărcinate de la o săptămână după o menstruație pierdută, normele sociale dictează că anunțurile privind sarcina ar trebui să aștepte până după cel mai important punct de 12 săptămâni. Primele săptămâni de sarcină sunt adesea pline de emoții în stil roller coaster, hormoni și simptome de sarcină.

Pe lângă asta, Ar trebui să spun familiei mele că sunt însărcinată în 5 săptămâni? Mulți viitori părinți așteaptă până la sfârșitul primului trimestru – în jurul săptămânii 13 – pentru a le spune prietenilor și familiei despre sarcina lor. O serie de factori influențează de ce oamenii așteaptă până la acest moment pentru a împărtăși știrile. Totuși, cea mai importantă parte a deciziei tale ar trebui să se învârte în jurul a ceea ce te face cel mai confortabil.

În mod similar, Cât ar trebui să așteptăm pentru a spune familiei că ești însărcinată? Multe femei aleg să amâne anunțarea unei sarcini cel puțin până la sfârșitul primului trimestru (12 săptămâni de sarcină). Acest lucru este de obicei atribuit riscului de avort spontan în acest timp, dar marca de 12 săptămâni nu este o regulă strictă și rapidă pe care trebuie să o urmați.

Întrebări frecvente:

În ce săptămână este cel mai probabil să avortați?

Majoritatea avorturilor spontane apar în primul trimestru, înainte de a 12-a săptămână de sarcină. Avortul spontan în al doilea trimestru (între 13 și 19 săptămâni) apare în 1 până la 5 sarcini din 100 (1 până la 5 la sută). Jumătate din toate sarcinile se pot termina cu un avort spontan.

Care este riscul de avort spontan la 5 săptămâni?

Săptămâna 5. Rata avortului spontan în acest moment variază semnificativ. Un studiu din 2013 a constatat că șansa generală de a pierde o sarcină după săptămâna 5 este de 21,3%.

Ce se întâmplă la 5 săptămâni de sarcină?

Sistemul nervos al bebelușului tău se dezvoltă, iar creierul și măduva spinării prind contur. Inima mică începe să se formeze și va bate pentru prima dată acum. Multe femei realizează că sunt însărcinate în jurul săptămânii 5.

Pot anunta sarcina la 8 saptamani?

Da. Femeile însărcinate sunt deseori sfătuite să aștepte până când trec de 12 săptămâni, când riscul de avort spontan scade brusc, pentru a-și anunța lumii sarcinile.

De unde știu că sunt încă însărcinată?

Cea mai concludentă modalitate de a afla este să faci o ecografie de către medicul sau moașa pentru a vedea bătăile inimii bebelușului. Spun „cel mai” concludent, pentru că chiar și cu o ecografie, dacă ești la începutul sarcinii, poate fi dificil să vezi sau să detectezi bătăile inimii cu o acuratețe de 100%.

Când pot să nu îmi mai fac griji în legătură cu avortul spontan?

Riscul de avort spontan scade, de asemenea, semnificativ – la aproximativ 5 la sută – după ce medicul dumneavoastră detectează bătăile inimii. Acest lucru se întâmplă de obicei în jurul valorii de 6 până la 8 săptămâni. Șansele de a avea un al doilea avort spontan după ce o femeie a suferit deja unul sunt, de asemenea, foarte mici, la mai puțin de 3%.

Poți avea un avort spontan la 5 săptămâni și să nu sângerezi?

Poți avea un avort spontan fără sângerare? De cele mai multe ori, sângerarea este primul semn al unui avort spontan. Cu toate acestea, un avort spontan poate apărea fără sângerare sau pot apărea mai întâi alte simptome. Multe femei preferă termenul de pierdere a sarcinii decât de avort spontan.

Este mai probabil ca prima ta sarcina sa avorteze?

MIT: A avea un singur avort spontan înseamnă că o femeie este probabil să aibă mai multe avorturi spontane. REALITATE: Deși acest lucru nu este adevărat – o femeie care a suferit până la trei pierderi timpurii de sarcină nu are încă șanse mai mari de a pierde sarcina viitoare decât una care nu a avortat anterior – noțiunea are o istorie lungă.

Ce ar trebui să fie hCG la 5 săptămâni?

Rezultate tipice hCG

4 săptămâni: 5 – 426 mUI/ml. 5 săptămâni: 18 – 7.340 mUI/ml. 6 săptămâni: 1.080 – 56.500 mUI/ml. 7 – 8 săptămâni: 7.650 – 229.000 mUI/ml.

Pot avea o umflătură la 5 săptămâni?

Fie că este vorba de prima ta sarcină sau de a doua sarcină, s-ar putea să simți că arăți mult mai devreme decât alte persoane pe care le cunoști. Poate că te îngrași în jur de 6 până la 8 săptămâni – ceea ce în mintea ta este destul de devreme. O explicație plauzibilă pentru o umflătură timpurie, totuși, ar putea fi balonarea abdominală.

Este normal sa simti crampe in 5 saptamani de sarcina?

La 5 săptămâni de sarcină, crampele sunt cel mai adesea asociate cu expansiunea uterului. Înainte de a pierde o menstruație, unele femei observă crampe care se datorează implantării. Crampele fără sângerare vaginală nu sunt de obicei o problemă.

Care este șansa de avort spontan la 6 săptămâni?

Odată ce sarcina ajunge la 6 săptămâni și și-a confirmat viabilitatea cu bătăile inimii, riscul de a avea un avort spontan scade la 10%. Potrivit unui studiu din 2008, riscul de avort spontan scade rapid odată cu creșterea vârstei gestaționale.

Cum îi spui familiei că ești însărcinată când nu vor fi fericiți?

Dacă nu ai genul de relație apropiată cu părinții tăi în care să poți vorbi deschis cu ei sau dacă aceștia sunt predispuși la accese de furie, să folosești o scrisoare pentru a le spune că ești însărcinată este cel mai bun pariu. Această scrisoare ar trebui să fie scrisă de mână și ar trebui să includă faptul că ești însărcinată și care sunt planurile tale.

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="transilvaniasellingmachine" youtube="channel/UCUzmj_H4lcIxolKd5_r-Now" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="URMĂREȘTE-NE" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333" manual_count_facebook="4173" manual_count_youtube="2421" instagram="transilvaniasellingmachine" manual_count_instagram="1347"]

ARTICOLE POPULARE