Folosind consecvent ems, puteți proiecta componente pe pagină care răspund automat în cazul în care dimensiunea fontului se schimbă. Apoi, cu un truc inteligent pentru o dimensiune de font receptivă, puteți produce o pagină întreagă care se ajustează dinamic în funcție de lățimea ferestrei de vizualizare a browserului.
Ținând cont de acest lucru, Este REM și em responsive? Prin utilizarea unităților rem CSS, componentele își vor schimba dimensiunea atunci când dimensiunea fontului rădăcină se schimbă, oferind dezvoltatorilor o altă metodă de design receptiv. Unitatea CSS „rem” înseamnă „rădăcină em”. Scara unui rem depinde de dimensiunea fontului html rădăcină.
Apoi, Este mai bine să folosiți em sau px? Răspunsul era absolut da, deoarece, dacă foloseai unități px, împiedicai deloc textul să fie redimensionat de către utilizator. Dar zoom-ul browserului este metoda implicită pentru a mări totul (inclusiv text) în zilele noastre și funcționează grozav chiar dacă utilizați px .
Au fost găsite următoarele răspunsuri care sunt relevante pentru întrebarea dvs.:
Care este px sau em responsive?
px nu este scalabil, este o unitate absolută. … Elementul ( em ) și elementul rădăcină ( rem ) sunt unități receptive interpretate în unități px echivalente de către browser. Sunt unități relative. Modificarea valorii elementului părinte sau rădăcină afectează valoarea unităților relative.
Ar trebui să folosesc REM sau em?
Utilizați EM unde trebuie să faceți mai multă scalare decât dimensiunea fontului rădăcină. Și folosiți REM acolo unde aveți nevoie de valoare în funcție de rădăcină acolo puteți utiliza unități REM. Acest lucru vă poate ajuta cu mulți factori și vă poate reduce codul în responsive.
Sunt receptivi?
Dezbaterea px vs em este una lungă, dar unitățile em s-au dovedit utile în designul web responsive. Utilizarea unităților em ar trebui să fie familiară pentru majoritatea dezvoltatorilor web, dar merită revizuită. O unitate em este o unitate de măsură relativă bazată pe elementul părinte.
Este REM scalabil?
O a treia utilizare pe care o putem găsi pentru unitățile rem este de a construi componente scalabile. Exprimând lățimi, margini și umplutură în unități rem, devine posibilă crearea unei interfețe care crește sau se micșorează în acord cu dimensiunea fontului rădăcină.
De ce ar trebui să le folosesc?
Motivul principal pentru utilizarea em sau procente este acela de a permite utilizatorului să modifice dimensiunea textului fără a rupe designul. Dacă proiectați cu fonturi specificate în px, acestea nu își schimbă dimensiunea (în IE 6 și altele) dacă utilizatorul alege dimensiunea textului – mai mare. Acest lucru este foarte rău pentru utilizatorii cu handicap vizual.
Folosirea px este rea?
Pixelii nu sunt chiar așa de rău, și eu îi folosesc cel mai mult. (Uneori chiar și pentru dimensiunile fontului.) De obicei fixez elementul bloc exterior al layout-ului cu o dimensiune dată (pixeli cu aspect cu lățime fixă și procente cu aspect fluid), iar pe elementele interioare de obicei stabilesc procente ori de câte ori este posibil.
Cum le folosești?
liniuțele Em sunt adesea folosite pentru a scoate informații între paranteze. Utilizarea liniuțelor em în loc de paranteze pune accentul pe informațiile dintre liniuțele em. Pentru această utilizare, asigurați-vă că utilizați două liniuțe em. Utilizați una înaintea informațiilor din paranteză și una după aceasta.
Pot folosi pt în CSS?
CSS a moștenit unitățile pt (punct) și pc (pica) din tipografie. Imprimantele au folosit în mod tradițional acele unități și unități similare, de preferință în cm sau în . În CSS nu există niciun motiv să folosiți pt, folosiți orice unitate preferați. Dar există un motiv întemeiat să nu folosiți nici pt, nici altă unitate absolută și să folosiți doar em și px .
Care este mai bun px sau rem?
În esență, ceea ce înseamnă este că suportul pentru redimensionarea px este mai bun decât rem. Browserele mai noi acceptă redimensionarea px și pentru browserele mai vechi în orice mod vom recurge la px .
Ce reprezintă em și rem?
Rezumat: rem : o unitate CSS care este relativă la dimensiunea fontului elementului html. em : o unitate CSS care este relativă la dimensiunea fontului elementului părinte.
Ce este textul em?
: elementul de accent. Elementul HTML marchează textul subliniat. Elementul poate fi imbricat, fiecare nivel de imbricare indicând un grad mai mare de accent.
Câți pixeli este 1em?
Deci, implicit 1em = 16px și 2em = 32px.