fbpx
0.3 C
New York City
vineri, decembrie 27, 2024

Inteligenta artificiala

Inteligenta artificiala a fost un subiect dezbătut pe larg de ani de zile, cu puncte pozitive și negative. Având în vedere teama că aceste mașini ar putea prelua controlul asupra vieților noastre, au existat cercetări intense în domeniu pentru a se asigura că inteligența artificială nu devine incontrolabilă sau dăunătoare pentru oameni. Cu toate acestea, oamenii de știință au propus, de asemenea, multe posibilități pentru această tehnologie, cum ar fi contribuția la îmbunătățirea asistenței medicale și a educației.

Progresul electronicii și al tehnologiei software este foarte evident în prezent, pe baza modului în care ne trăim viața de zi cu zi și folosim obiectele de uz cotidian, cum ar fi smartphone-urile, televizorul și aparatele electrocasnice. Cel mai probabil, luăm toate aceste tehnologii ca fiind de la sine înțelese, dar nu putem nega faptul că ele au fost inventate de inovatori care studiază inteligența artificială. Fără ele, nu am putea să ne bucurăm de luxul vieții în societatea modernă în care trăim astăzi.

Istoria inteligenței artificiale datează încă de la vechii greci, când filosofii au studiat cum să creeze un robot asemănător cu omul. În 1920, Turing a dezvoltat o mașină analitică, iar în 1937 a prezentat mașina sa universală Turing; aceste două realizări l-au făcut să fie considerat părintele informaticii. De atunci, computerele s-au îmbunătățit dramatic cu fiecare deceniu care trece. Ceea ce a început cu o tehnologie mecanică, cum ar fi mainframe-urile, a evoluat în dispozitive electronice mai mici și mai rapide, cum ar fi telefoanele mobile și tabletele. Oamenii de știință au reușit, de asemenea, să creeze mașini care puteau procesa limbajul și abilitățile de raționament prin intermediul limbilor naturale, cum ar fi engleza. De aici au apărut noi oportunități pentru dezvoltarea inteligenței artificiale, care este acum aplicată la sarcini mai complexe, cum ar fi înțelegerea comportamentului uman și chiar comunicarea cu oamenii.

Pe lângă faptul că, în timp, computerele au devenit mai rapide și mai mici, roboții s-au îmbunătățit, de asemenea, foarte mult de când a fost introdus primul robot industrial în 1961. Oamenii de știință din întreaga lume continuă să lucreze zilnic la această tehnologie prin diferite domenii, cum ar fi robotica cognitivă și viziunea computerizată. Aceste cercetări vor duce în cele din urmă la noi dezvoltări în domeniul roboticii care pot face mai multe locuri de muncă decât să lucreze pe liniile de asamblare. De fapt, unele corporații testează deja roboți concepuți pentru treburile casnice, cum ar fi curățarea podelelor și gătitul mâncării. Având în vedere că aceste mașini au fost programate cu inteligență artificială, ele ar putea fi foarte utile în viitor pentru a ajuta la îndeplinirea sarcinilor zilnice.

Articolul precedent
Articolul următor
Paul Dragoș
Paul Dragoșhttps://transilvaniasellingmachine.ro
Paul Dragoș este directorul de marketing de la Transilvania Selling Machine. Este fondatorul conceptului de marketing digital din cadrul companiei noastre și un aprig susținător al promovării online prin intermediul motoarelor de căutare și a rețelelor de socializare. În timpul său liber învață limbi străine și călătorește alături de familia și de apropiații săi.

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="transilvaniasellingmachine" youtube="channel/UCUzmj_H4lcIxolKd5_r-Now" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="URMĂREȘTE-NE" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333" manual_count_facebook="4173" manual_count_youtube="2421" instagram="transilvaniasellingmachine" manual_count_instagram="1347"]

ARTICOLE POPULARE