fbpx
11.2 C
New York City
joi, aprilie 11, 2024

Content Marketing

Content Marketing este procesul de dezvoltare și partajare a materialelor relevante pentru activitatea dumneavoastră. Ideea este de a atrage publicul țintă, de a-l menține implicat și de a-l face să dorească mai mult.

Marketingul de conținut este o tendință uriașă în tehnologie în aceste zile pentru managerii de produs, marketeri și dezvoltatori deopotrivă. Multe companii aleg să construiască software care „devine viral” prin intermediul rețelelor sociale, mai degrabă decât să cheltuiască bani pe campanii publicitare sau alte forme de marketing tradițional. Cu toate acestea, există dezavantaje cu acest tip de strategie, care vor fi discutate mai jos.

Înainte de a ne scufunda în avantajele și dezavantajele marketingului de conținut, este important să înțelegem mai întâi cum funcționează . Să aruncăm o privire la un exemplu foarte cunoscut, la jocul popular numit „Candy Crush”. Acest joc este considerat exemplul perfect al modului în care se poate răspândi conținutul viral.

Studiu de caz pentru Cantent Marketing: Candy Crush

Dezvoltatorul, King Digital Entertainment , a stăpânit arta de a menține jucătorii dependenți și de a dori mai mult prin actualizări constante, noi niveluri și legături suplimentare cu rețelele sociale. Atunci când un jucător finalizează un anumit număr de niveluri, este recompensat cu posibilitatea de a folosi power ups în timpul nivelurilor viitoare. Totuși, pentru ca aceste power up-uri să aibă efect, trebuie să vă împărtășiți progresul pe Facebook – care apoi postează automat aceste informații pe cronologia dvs., cu excepția cazului în care renunțați. Mai mult, după ce ați terminat fiecare nivel succesiv, apar mai multe ferestre pop-up care vă întreabă dacă doriți să partajați și această realizare pe Facebook. Deși poate părea inofensiv suficient, tocmai această tactică îi face pe jucători să joace pentru a termina toate nivelurile.

Amplificarea

Un alt beneficiu cheie al marketingului de conținut este amplificarea ușoară. Dacă aveți o poveste sau un produs convingător, de ce să nu îl împărtășiți cu lumea? Aici intervin retelele de socializare – utilizatorii împărtășesc din ce în ce mai mult informații relevante cu rețeaua lor de familie și prieteni. În funcție de publicul dvs. țintă, ar putea fi posibil ca acesta să vă amplifice mesajul cu până la 10 milioane de persoane în doar 24 de ore . Este mult mai ieftin decât difuzarea de reclame televizate, dar vă permite totuși să ajungeți la mii sau chiar milioane de potențiali clienți fără a cheltui bani . Prin simpla creare de conținut de calitate care răspunde la întrebări din cadrul nișei dvs. de piață, veți atrage în mod natural consumatori interesați care doresc mai multe informații despre produsul dumneavoastră. Odată ajunși pe site-ul dvs., este foarte simplu să le captați detaliile și să îi transformați în clienți plătitori

O altă modalitate de a amplifica conținutul este prin marketingul „influencer” – o strategie folosită de nume mari precum Coca-Cola , GoPro și eBay . În acest caz, înseamnă să ajungi la persoanele care au un număr mare de urmăritori în social media și să le convingi să împărtășească informații despre produsele sau serviciile tale pe rețelele lor sociale. Această metodă poate fi extrem de benefică pentru magazinele de comerț electronic care încearcă să ajungă la noi audiențe fără metodele tradiționale de publicitate . S-ar putea să vă întrebați de ce aceste companii ar face acest lucru. Răspunsul este simplu – unii dintre acești influenceri se laudă deja cu sute de mii de urmăritori, ceea ce face foarte ușor pentru întreprinderile mai mici ca a ta să se angajeze direct cu rețeaua lor.

IMPACTUL ANUNȚURILOR FACEBOOK ASUPRA RATEI DE CONVERSIE

Dacă afacerea dvs. se află într-o industrie care se mândrește cu atingerea unui public de masă, atunci ați putea beneficia de campaniile publicitare pe Facebook . Desigur, acest lucru necesită mult mai mult efort și bani decât utilizarea formelor tradiționale de marketing, cum ar fi bannerele publicitare sau panourile publicitare – dar poate avea un impact mult mai mare. Va trebui să creați parametri de targetare unici pe baza datelor demografice ale pieței dvs. țintă și să găsiți modalități de a vă implica cu aceștia acolo unde le place să își petreacă timpul online. Este o linie fină între a enerva oamenii și a-i menține implicați suficient de mult timp pentru ca aceștia să acționeze. Provocarea suplimentară este aceea de a vă asigura că reclamele dvs. sunt compatibile cu dispozitivele mobile, precum și cu cele de birou. În cazul în care dacă doriți cu adevărat să aveți un impact real, va trebui să investiți timpul și banii necesari pentru a vă cerceta piața țintă, astfel încât anunțurile dvs. să ajungă la publicul relevant.

PUBLICITATEA ȘI REȚELELE SOCIALE

Principalul beneficiu al publicității pe rețelele sociale este că nu există un public neinteresat. Oamenii care navighează în timeline-urile lor sunt deja interesați în mod activ de mărci sau produse din anumite nișe – doar că s-ar putea să nu fie încă conștienți de marca dvs. De aceea, este atât de important să creați conținut care să ofere valoare pentru potențialii clienți din aceste nișe, ajutându-i să rezolve probleme legate de industria dvs. înainte de a vă contacta vreodată cu întrebări despre ceea ce aveți de oferit. Odată ce au luat decizia de a vă contacta, tot ce trebuie să facă este să dea un clic pe un link în biografia dvs. sau să vă adauge la lista de mărci preferate din profilul lor. Ceea ce face ca social media să fie atât de eficientă este faptul că poate fi utilizată pentru toate etapele pâlniei de vânzări . Începeți să construiți o audiență încă din prima zi prin crearea de conținut util care să ghideze oamenii prin fiecare etapă a procesului de vânzare și apoi continuați să hrăniți această audiență cu oferte și promoții pe tot parcursul călătoriei lor de client.

TACTICI DE MARKETING DIGITAL PENTRU COMERȚUL ELECTRONIC

Acum că am trecut în revistă câteva tipuri diferite de strategii de marketing, haideți să intrăm în detalii despre modul în care aceste strategii se aplică magazinelor de comerț electronic. În multe cazuri, eforturile de marketing digital se vor suprapune cu canalele tradiționale – există nuanțe între marketingul online și cel offline .

SFATURI PRACTICE PENTRU A CREȘTE CONVERSIILE ÎN RETELELE DE SOCIALIZARE

Folosiți imagini și videoclipuri: Facebook și alte site-uri de socializare continuă să pună tot mai mult accent pe imagini și videoclipuri, ceea ce înseamnă că și companiile ar trebui să le folosească. Fiecare postare ar trebui să includă o imagine sau un videoclip pentru a capta atenția privitorului și pentru a crea o experiență mai atractivă. Acest lucru se datorează faptului că utilizatorii vor petrece doar trei secunde uitându-se la o imagine înainte de a decide dacă este ceva ce vor să vadă sau nu. Ca atare, asigurați-vă că postările dvs. folosesc întotdeauna capturi de ecran atrăgătoare sau elemente vizuale interesante pentru a vă asigura că nu pierdeți potențiali clienți din cauza unui conținut plictisitor.

Articolul precedent
Articolul următor
Paul Dragoș
Paul Dragoșhttps://transilvaniasellingmachine.ro
Paul Dragoș este directorul de marketing de la Transilvania Selling Machine. Este fondatorul conceptului de marketing digital din cadrul companiei noastre și un aprig susținător al promovării online prin intermediul motoarelor de căutare și a rețelelor de socializare. În timpul său liber învață limbi străine și călătorește alături de familia și de apropiații săi.

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="transilvaniasellingmachine" youtube="channel/UCUzmj_H4lcIxolKd5_r-Now" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="URMĂREȘTE-NE" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333" manual_count_facebook="4173" manual_count_youtube="2421" instagram="transilvaniasellingmachine" manual_count_instagram="1347"]

ARTICOLE POPULARE