fbpx
17.2 C
New York City
miercuri, mai 15, 2024

La ce ajuta reclamele pe Google?

Anunțurile Google afișează reclame direcționate pe paginile web pe care le vizitați.

Anunțurile Google funcționează prin plasarea unui cookie în browserul dvs., astfel încât să poată vedea ce site-uri web vizitați și să utilizeze aceste informații pentru a vă oferi anunțuri pe care le consideră cele mai relevante pentru dvs. Acest lucru este excelent pentru agenții de publicitate, deoarece aceștia doresc ca anunțurile lor să ajungă la persoanele care sunt probabil interesate de ceea ce vând (și, bineînțeles, este excelent și pentru Google). În cazul în care un număr suficient de oameni apreciază acest tip de anunțuri, Google câștigă mai mulți bani, iar în caz contrar… cred că un alt agent de publicitate câștigă!

Anunțurile Google sunt foarte eficiente. Acestea funcționează și sunt peste tot. Google vinde publicitate în valoare de peste 100 de miliarde de dolari în fiecare an!

De asemenea, trebuie să știți că Google nu este singura companie care face acest gen de lucruri. Dacă ați vizionat sau ați redat vreodată un videoclip online, există o șansă ca acesta să aibă și reclame încorporate în el (acestea se numesc uneori reclame „pre-roll”). Există zeci de alte companii care fac lucruri similare celor de la Google folosind cookie-uri de urmărire, astfel încât, dacă vedeți o reclamă pe Facebook pentru scutece… aceasta vă citește istoricul de navigare pentru a afla ce site-uri web vizitați și folosește aceste informații pentru a determina ce produse de scutece să vă arate.

Anunțurile Google sunt adesea foarte înșelătoare. Acestea vă vor urmări pe orice site web pe care îl vizitați și, în esență, vă vor forța să le vedeți (da, acest lucru se numește „orbire la bannere”). Așadar, nu uitați de aceștia atunci când navigați pe internet!

Am nevoie de un blocant de reclame?

Depinde pe cine vreți să dați mai mult vina: pe agenții de publicitate sau pe Google! Puteți obține un program de blocare a reclamelor care funcționează cu browserele dvs (Eu folosesc Adblock), dar unele site-uri nu funcționează la fel de bine cu unele blocante (în special YouTube nu agreează blocarea reclamelor).

Mulți oameni cred că Google îi spionează prin intermediul acestor reclame și mulți alții cred că sunt prea multe. Sunt de acord cu cea de-a doua variantă. Cu toate acestea, dacă încercați să blocați aceste reclame, aveți grijă, deoarece vă poate afecta capacitatea de a vă vedea site-urile preferate!

Paul Dragoș
Paul Dragoșhttps://transilvaniasellingmachine.ro
Paul Dragoș este directorul de marketing de la Transilvania Selling Machine. Este fondatorul conceptului de marketing digital din cadrul companiei noastre și un aprig susținător al promovării online prin intermediul motoarelor de căutare și a rețelelor de socializare. În timpul său liber învață limbi străine și călătorește alături de familia și de apropiații săi.

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="transilvaniasellingmachine" youtube="channel/UCUzmj_H4lcIxolKd5_r-Now" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="URMĂREȘTE-NE" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333" manual_count_facebook="4173" manual_count_youtube="2421" instagram="transilvaniasellingmachine" manual_count_instagram="1347"]

ARTICOLE POPULARE